Πρώτη φορά αριστερά!

,
Κωνσταντίνος Οικονόμου
  • PHOTO STORIES

“25η Ιανουαρίου, 2015. Ιστορικό βράδυ. Πρώτη φορά Αριστερά!


Ο κόσμος στην Κλαυθμώνος και την οδό Πανεπιστημίου πολύς. Όλοι μαζεμένοι για τον ίδιο σκοπό. Να πανηγυρίσουν την εκλογή, για πρώτη φορά, Αριστερής δύναμης στην Ευρώπη. Χαρακτηριστική στιγμή, όταν απλώθηκε ένα μεγάλο κόκκινο πανό, που έγραφε “L’ALTRA EUROPA CON TSIPRAS” (Μια άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα) και το τίναζαν Έλληνες, Ισπανοί, Ιταλοί, Ρώσοι, Γερμανοί, Γάλλοι, τραγουδώντας όλοι μαζί το “Bella Ciao”. Τα χαμόγελα πλατιά… Η ελπίδα μοιάζει να ήρθε (όχι μόνο για την Ελλάδα).
Τα τηλεοπτικά συνεργεία αμέτρητα, δημοσιογράφοι από όλο τον πλανήτη να μεταφράζουν για λογαριασμό των καναλιών τους, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έβγαζε τον επινίκιο λόγο του μπροστά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Χειροκροτήματα, τραγούδια, συνθήματα, βεγγαλικά…


Ενώ λοιπόν η γιορτή καλά κρατεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όσο περνά η ώρα και όλα δείχνουν πως δε θα υπάρξει αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ, διακρίνεται στα πρόσωπα γύρω ένα άβολο κλίμα! Συζητήσεις για το ποιον προτιμά ο καθένας στην περίπτωση συνεργασίας, δίνουν και παίρνουν… Στον αντίποδα, στις ίδιες εκλογές που βγαίνει πρώτο κόμμα από το χώρο της Αριστεράς, η προεκλογική τρομοκρατία φέρνει στην τρίτη θέση το Νεοφασιστικό κόμμα. Χαρά κι ελπίδα από τη μια, προβληματισμός και θλίψη από την άλλη!


Είναι η ευκαιρία της Αριστεράς να δείξει ότι σέβεται τον λαό και πως δεν ήταν ένα προεκλογικό παιχνίδι για να ανέβει στην εξουσία. Ότι όλη αυτή η ελπίδα που έχει δώσει στον κόσμο, δε θα είναι ένα πυροτέχνημα…! Θετικό, πως κατέβηκαν οι σημαίες γρήγορα και τα πανηγύρια σταμάτησαν! Πρέπει να ξεκινήσει η δουλειά αμέσως και η νέα Κυβέρνηση δείχνει να το ξέρει καλά!”


01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16


Κείμενο και φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Οικονόμου